Gevalletje “beter niet”

Oeps!

Okee, ik geef het toe. Ik riep een iets lelijker woord toen ik het document overschreef met een volgend document. De “opslaan” en “opslaan als…” even verward en mijn oude tekst was in een mum van een seconde overschreven met de nieuwe tekst. Dat betekent dus gewoon opnieuw beginnen want mijn Word had ik allang en breed afgesloten. Ook de “ongedaan maken” button wilde niet baten.

Het fijne van zzp’er zijn is dat je zelf kan bepalen hoeveel geld je vraagt voor een opdracht. Dat doe je aan de hand van een inschatting. Hoeveel werk is het, hoe lang denk ik ermee bezig te zijn. Natuurlijk bereken je dit ruim. Maar dit soort acties vallen tocht echt in de categorie “beter niet”! Want bij het herschrijven van een tekst nog zonder dat de klant de tekst gezien heeft, stomweg omdat je deze per ongeluk gewist hebt, krijg je niet meer uitbetaald. Een kleine extra tijdinvestering dus! Precies wat er vandaag gebeurde.

Het zet je wel weer even op scherp. Je klikt iets minder snel en ik heb intussen ook de ingebouwde “backup optie” van Word gevonden. Best wel handig zeg maar!

Enfin, de opdracht is af en naar de klant gestuurd. Tijd om te gaan koken! En laat ik nu net aan mijn keukentafel zitten vandaag. Kan meteen beginnen! #handig

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *