Wintersport begint in Nederland

Yes! Het winterseizoen is officieel geopend. Dat gebeurde 6 oktober tijdens de “Nederlands Ski Vereniging Winter Opening” in Snowworld Zoetermeer. Centraal stond Nederland als wintersportland. Vorige week heeft ook Zwitserland Toerisme het winterseizoen afgetrapt en de wintercampagne gelanceerd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Dat wintersport begint in Nederland is ook voor mij heel duidelijk. Ik ben al enige tijd in wintersferen met het schrijven van inspiratie artikels voor de NSkiV. Met veel plezier heb ik gewerkt aan een aantal verhalen en gebiedsportretten die je kunt terugvinden in het nieuwe Wintersport Magazine en de Zwitserland Special.

Schrijven over wintersport maakt nog niet dat ik zelf helemaal klaar ben voor een trip naar de sneeuw.

Na een zeer geslaagd wielerseizoen heb ik mijn sportschool pasje sinds gisteren weer in gebruik genomen, de racefiets heeft plaats moeten maken voor een stoere mountainbike én zelfs de zwempas is weer opgeladen. Fit zijn en fit blijven! Zo een mega voordeel als je straks op de berg staat. Maar alleen fit zijn is niet genoeg…

Zondag 5 oktober was mijn deelname aan het Snowsafety Pieperfest enorm leerzaam. Op het strand van Scheveningen heb ik samen met 80 andere deelnemers veel geleerd over lawinegevaar en risico’s. Na een lezing over de basistechniek van het zoeken naar een lawineslachtoffer onder de sneeuw was het tijd om te oefenen op het strand. Leerzaam, maar nog niet compleet. Iemand zoeken en vinden in de sneeuw is de eerste stap. EHBO kennis is vervolgens directe noodzaak. Eind oktober staat een herhalingsdag EHBO op de planning zodat mijn diploma geldig blijft. Niet alleen handig in de zomer op de fiets, maar ook in de winter op de berg!

Intussen ga ik verder met het schrijven van artikels voor de wintereditie van het Tracks&Trails magazine. Ik zie uit naar de lancering van de Tracks&Trails TV afleveringen, het magazine en de website tijdens de NKBV Bergsportdag! Hieronder alvast een impressie…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *