Van wordpress blog naar digitaal magazine – 5 jaar BeautyCycling

Wouw wat gaat de tijd snel! Gisteren stond ik nog bij Van Herwerden fietsbroeken te verkopen, vandaag de dag geef ik fietsadvies, fietsclinics en begeleid ik fietstochten. Een van mijn labels, BeautyCycling, is gegroeid en dat is niet alleen te zien aan de content op de website maar ook het animo van vrouwen die (beginnen met) racefietsen. De sport is populairder dan ooit, stiekem een hype te noemen. Een hype die hopelijk nog wel even voortduurt want het is veel te leuk om dames op weg te helpen, mijn kennis met ze te delen en ze te begeleiden tijdens fietstochten!

Header3

Zomer 2011… Ik begon net met het schrijven van blogs. Helemaal hip was dat toen, om een wordpress.com blog te hebben. ‘The beauty and the bike’! Via dit blog gaf ik fietsadvies aan vrouwen. Met mijn ervaring uit de wielerzaak waar ik naast mijn studie werkte kwam ik een heel eind, maar om dames echt goed te helpen moest ik ze toch echt les gaan geven.

Al snel was de ‘basisclinic racefietsen’ geboren. Als eerste in Nederland bood ik dames de mogelijkheid om met hun racefiets op les te komen. Vier weken lang leerde ik ze de basis van het wielrennen. Een clinic die ik tot op de dag van vandaag nog steeds geef en een succesformule blijkt te zijn. Dat er meer in zat was al snel duidelijk. Ik besloot om ook fietstochten te gaan begeleiden… maar eerst maar even mijn EHBO diploma halen. Toch wel handig, mocht er iemand hard vallen tijdens de fietstocht. Met een groep dames reed ik mijn eigen standaard trainingsrondje door de polder, richting Benthuizen en Boskoop. Wat was dat leuk!

BC

De jaren daarop heb ik de lijn van fietsclinics en fietstochten doorgezet. Beetje bij beetje kwam er meer content op de website. Ja website! Sinds 2013 is beautycycling.nl in gebruik en ook het digitale magazine via ISSUU en de Facebook, Twitter en Pinterest pagina zijn onderdeel geworden van de communicatie. Advies, tips, routes, zo hands-on mogelijk. Vrouwen willen vaak informatie in hapklare brokken, maar met een beetje saus. Zo ontwikkelde ik mijn eigen schrijfstijl en merkte ik dat mijn artikels steeds meer populariteit kregen. Voor ik het wist fietste ik wekelijks met groepen van 25 dames een 100 km tocht in de zomer van 2014. Enorm gezellig, wat een succes!

beautycycling-website-1024x529

Kort daarna zag ik de markt veranderen. Er kwamen steeds meer initiatieven voor dames die fietsen. Mannelijke verenigingen organiseerde vrouwenteams en nieuwe fietsclubs voor dames kwamen als paddestoelen uit de grond zetten. In tegenstelling tot wat de media mij bracht, groeide de vraag minder hard dan het aanbod en met de groei van het aantal initiatieven was er ineens keuze voor de dames. BeautyCycling kende een minder druk seizoen, maar zeker voldoende enthousiasme om door te pakken. In de winter van 2015/16 lanceerde ik de 3e editie van het BeautyCycling Magazine. Een goed gelezen online magazine, te bereiken via ISSUU, als door te bladeren PDF. Een magazine vol inspirerende artikels en motiverende tips voor de huismoeders op de bank. Sinds het ontstaan van BeautyCycling is het motto altijd ‘inspireren & motiveren’ geweest.

beautycycling-nieuw

Het is inmiddels januari 2016 en in april start het 5e seizoen. Een seizoen waarin ik dames nóg meer wil inspireren, adviseren en vooral motiveren om samen te gaan fietsen. April start met een knaller van een seizoensopening, gevolgd door een basisclinic racefietsen op 9 april. 20 april kunnen dames zich aansluiten bij een workshop pech onderweg en in de maanden mei t/m september staan 10 super mooie fietstochten gepland.

Met de ambitie om BeautyCycling succesvol te maken ben ik tot nu toe ver gekomen en die ambitie leeft voort. Nieuwe plannen staan in mijn notitieboekje, schetsen zijn gemaakt voor een super gaaf project en aan de financiering wordt gewerkt. Soms is het even wachten op het juiste moment… en dus vertel ik jullie later meer 😉

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *