Van eetkamertafel naar volwaardig bureau

Van eetkamertafel naar volwaardig bureau.
Van telefonisch sparren naar face-to-face communicatie.
Van 3 lege stoelen om me heen naar collega-ondernemers.

Ja, ik ga het doen. Een kantoor! Eigenlijk is het een bureau in een ruimte met andere zelfstandig ondernemers. Creatief, industrieel, modern. Precies goed! Geen verplichtingen, geen 9 – 17 structuur, wel de kantoorsfeer én een goede bureaustoel!

Sinds juni 2012 ben ik vanuit huis aan het ondernemen. Ondanks de lovende woorden van velen over het prettige thuiswerken, ben ik erachter gekomen dat de nadelen zijn tol beginnen te eisen. Ook al staat de administratie netjes opgeborgen, is het super handig dat je direct thuis bent wanneer je ‘s avonds je laptop dichtklapt en praktisch dat je in je pyjama kunt werken…

Langzaam aan word ik een beetje gek. Niet van de herrie, integendeel, het is veel te stil om me heen.

De dagen dat ik geen zin heb om thuis te werken, ben ik vaak te vinden in een van de Haagse lunchrooms. Een dure aangelegenheid, vaak slechte internetverbindingen, rumoerige ruimtes, de geur van allerlei kookkunsten en bovenal: een slechte zithouding. Het leek een mooie tussenweg en dat was het ook voor een tijdje, maar het is tijd om een volgende stap te doen!

Het leuke aan het delen van een ruimte met andere zelfstandig ondernemers is dat ik daar dan weer lekker over kan schrijven! Ik zal je laten weten of het leuk is om een kantoorruimte te delen, want ook daar zullen ongetwijfeld nadelen aan zitten. Grotere nadelen dan die ik nu tegenkom zullen er niet zijn.

Intense stilte wordt verruild voor kletsende enthousiastelingen, met passie voor hun eigen werk en dat van de ander. Lege eetkamerstoelen blijven eetkamerstoelen, die hun oorspronkelijke doel weer terugkrijgen: op zitten tijdens het eten, met vrienden en familie! De administratie krijgt een nieuwe plek evenals de printer!

En het mooiste van dit alles? Ademruimte in mijn fijne studio in Scheveningen, waar ik nog altijd met plezier wil blijven wonen. Hallo werk – privé scheiding!