Ben buitenspelen!

Pak je rust, verruim je blik en kom tot nieuwe inzichten. Belangrijk voor iedere ondernemer om te kunnen analyseren, bekritiseren en groeien. Waar ga jij heen als je even een moment voor jezelf wilt om je werkdag te laten bezinken? Wanneer je nieuwe ideeën boven water wilt halen en verder wilt uit denken of even tot rust wilt komen…

Ik ga naar buiten. Het strand om precies te zijn. Ik woon er om de hoek, spring op mijn gammele rammelfiets, die overigens nodig aan vervanging toe is, maar dat is een ander verhaal. Vaak ga ik als de zon bijna onder is. De kleuren zijn dan prachtig. De mooiste dagen, zijn de dagen zonder wind en kleine golfjes die breken op de kust. Het zand dat nog warm aanvoelt omdat de zon er de hele dag op heeft geschenen. Heerlijk met blote voetjes over het strand struinen, of juist lekker ontspannen zitten en om je heen kijken.

Wat ik meestal meeneem? Een camera. Hetzij die van mijn mobiel of een echte. Wat ik niet probeer te doen? De foto’s direct posten op Facebook. Juist even genieten van het moment, de oranje gloed, de rust en de ruimte.

“Nieuwe ideeën schrijf ik meteen op, in de notitie app van mijn smartphone, om vervolgens weer verder te kunnen gaan met waar ik mee bezig was: niksen, struinen, rondkijken, ademen, genieten.”

Ik moet toegeven dat ik net zo lief op mijn racefiets spring om mijn hoofd op nul te zetten en dan tegelijk kan genieten van een ondergaande zon, een blik op zee of de geur van het groen in de duinen. Ik ben een actief mens, een buitenmens zoals ze wel eens zeggen. Kan niet anders dan dat beamen. Met 0 km/u op het strand zitten of met 42 km/u langs datzelfde strand racen, beide geven voldoening. Alles daartussen in telt niet. Het is of – of. Complete rust versus helemaal stuk gaan.

Gister complete rust ervaren.
Vandaag ga ik voor het stuk gaan.

Ben buitenspelen! Adios!