Zzp’ers en vakantie

Hoe gaat dat eigenlijk? Vakantie. Plan je die in? En wat nu als je ineens vlak voor vertrek een opdracht krijgt? Sla je die dan af? Nee, natuurlijk niet! Als zzp’er pak je juist met beide handen de opdrachten aan die voorbij komen. Dan maar die laptop mee op reis!

De afgelopen twee weken op de Griekse Cycladen eilanden had ik mijn laptop bij me. Af en toe heb ik mijn mail gecheckt. Wat nodig was heb ik direct opgepakt. De rest komt thuis wel weer. Hier betekent vakantie, zwemmen, surfen en biken. Zon, zee, strand en vooral even niks doen. De zon vertelt me hoe laat het is.

Vaak geeft ‘in het buitenland zijn’ je een heldere blik op je leven thuis. Dan zie je precies wat je goed doet en wat je wilt veranderen. Ik heb niks te klagen. Ik ben tevreden. En in dat tempo ga ik lekker door. Af en toe een paar vrije dagen en soms keihard werk verzetten. Het zzp’ers leven is niet afhankelijk van schoolvakanties, zolang je geen kinderen hebt tenminste. Het zzp’ers leven is ook niet gebonden aan weekenden, verplichte vrije dagen of een bepaald aantal vrije dagen. Een valkuil of een zege.

Vakantie voor een zzp’er is af en toe vanaf een ander plekje op de wereld werken…

… omdat het daar warmer is, de cultuur zo bijzonder, het landschap zo mooi of de sneeuw zo fluffy. En in die weken werk je gewoon wat minder hard, sommige dagen helemaal niet.

Groetjes vanaf Paros, Naxos & Santorini. Waar het water helder blauw is, het zand heet aan je voetjes en de zonsondergang als een ansichtkaart zo mooi. Waar wifi zo belachelijk traag is dat je heel efficiënt alleen het strict noodzakelijke werk doet en voor de rest…. geniet!