Creativiteit in de vorm van tekst

Hoe kan het toch dat ik sinds mijn studie altijd afhankelijk ben geweest van mijn laptop? Van een witte macbook tot een zilveren macbook pro, het maakt niet uit welk type of welk merk, feit is dat ik bijna dagelijks aan tafel zit achter mijn computer. Waarom? Omdat de wereld tegenwoordig zo in elkaar zit dat je een website nodig hebt om je dienst of product te promoten, geen profiel hebben op de meest bekende social media kanalen ‘not done’ is en alle administratie en verwerking van tekst en beeld een digitale aangelegenheid is. Of ik teksten liever met pen in een boekje schrijf? Bijna wel!

Gelukkig word ik er happy van om teksten te produceren, met content in de weer te zijn en nieuwsbrieven op te stellen. Voor wintersport platforms, voor de overheid en voor de jaarbeurs. Voor kleine en grote ondernemers. Ik word blij als andere tevreden zijn met mijn tekst en het met plezier wordt gelezen.

Nog meer schrijven

Ik ben geen held in tekenen noch schilderen. In ieder geval niet dusdanig dat een schets verkoopbaar is, maar ik wil wel iets creatiefs doen in de tijd die ik over heb. En dus ga ik nog meer schrijven. Creativiteit draait niet alleen om kleien en boetseren, zoals ik dat altijd voor me zag. In een te groot overhemd en met je haar in een slordig knotje. Meer schrijven dus, want creativiteit kan best in de vorm van tekst!

Ik denk na over een eigen boek. Eerst schrijven, dan een uitgever zoeken die geïnteresseerd is. Met de simpele reden dat ik zelf wil bepalen hoe het verhaal zich vormt, zonder commerciële doelstelling. Een roman, een informatief boek of misschien een kinderboek. De vorm is nog niet bekend. Dat het boek gedrukt gaat worden en een digitale versie uitblijft is een feit. Ik ga iets schrijven voor de mensen die de liefde kennen voor woorden op papier, die ezelsoortjes vouwen op de bladzijde waar ze zijn gebleven en die het boek daarna bewaren in een boekenkast vol prachtexemplaren. //

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *