5 jaar Romani Communications

Vandaag is een mooie dag om mijn ouders te bedanken. Sinds de start van Romani Communications op 1 oktober 2010 staan zij mij bij. Het is alsof ik een Award heb gewonnen, op een podium sta en achter de microfoon kruip. Heel cliché, maar vandaag doe ik dat even.

Lieve allemaal,

Vanochtend werd ik vermoeid wakker met de wetenschap dat een stapel werk om mij ligt te wachten. En van die stapel werk word ik blij! Ik ben een ondernemend type, al van kleins af aan vind ik het leuk om dealtjes te sluiten met het ruilen van knikkers op het schoolplein en om winkeltje te spelen samen met mijn zusje. Zelfs toen ik wat ouder werd en naar school ging, was ik dol op huiswerk, op het maken van to do lijstjes en een planning waar ik me elke keer weer niet aan wist te houden. Ik ben altijd graag bezig met iets, het liefst iets nieuws. In 2011 startte ik met BeautyCycling en daar werd Mountain Publicity in 2014 aan toegevoegd. Intussen lopen de plannen voor weer een nieuw project, maar voor het zover is wil ik even stil staan bij waar ik tot nu toe ben gekomen.

Mijn avontuur als zelfstandig ondernemer begon met een oproep op Facebook van de European Outdoor Film Tour. Het filmfestival had iemand nodig die de teksten van de website kon vertalen van het Duits naar het Nederlands. Bij het insturen van mijn CV en een Skype gesprek met de projectmanager werd al snel duidelijk dat ik meerdere talen sprak. Of ik het leuk vond om 2 maanden lang mee te touren en de films in het theater wilde aankondigen. Maar natuurlijk!

“Pap, mam, ik heb een opdracht! Moet ik nu mijn eigen bedrijf beginnen? En dan een factuur sturen. Wow wat cool. Mag ik dan ook visitekaartjes en een eigen logo ontwerpen. En een website… en en en… Hoe werkt dat eigenlijk allemaal?! “

Precies, ik had geen idee. Na een brainstorm met papa en mama werd al snel duidelijk dat ik mijn eigen bedrijf wilde beginnen. Even maakte ik een uitstapje van een kleine 1,5 jaar in dienst om vervolgens weer ontslag te nemen. Ik ben 5 jaar ondernemer en nu 3 jaar fulltime zzp’er en daar ben ik super trots op!

Dit is precies het moment om die trots om te zetten in de lof en het respect dat ik heb voor mijn ouders, die mij dag in dag uit steunen en voor mij klaar staan. Gevraagd en ongevraagd advies van je ouders moet je altijd ten harte nemen. Ook al ben je het er niet mee eens. Zij staan al een tijdje langer op deze wereld dan jij en dus zullen ze het uit ervaring wel weten. Pap, wat ontzettend gaaf dat je me helpt. Of het nu gaat om een brainstorm voor nieuwe opdrachten en acquisitie mogelijkheden of advies op het gebied van financiën, ik ben er zo ontzettend blij mee! Mam, jij bent de koningin van de post it’s, de beste in mind maps en de leukste om hulp aan te vragen voor het opstellen van een prioriteiten lijstje. Samen zijn jullie er zakelijk en privé, voor een overleg, een advies of gewoon een dikke knuffel. Dankjulliewel!

Dit zou het moment zijn in de speech waarop ik een traantje zou laten. Ik kan je vertellen dat dat ook zo is, van blijdschap welteverstaan. Gelukkig ben ik tekstschrijver, zit ik achter mijn bureau en sta ik nu niet op een podium.

Wat begon als een spannend avontuur is nooit geëindigd. Ik zit daar nog steeds midden in. Ik ga van de een naar de andere opdrachtgever, verzorg de teksten voor hun website en nieuwsbrief, schrijf verhalen voor magazines en werk aan het vergaren van zoveel mogelijk media-aandacht in de vorm van PR en social media. En of ik dat nu doe voor Moving Adventures, Bitmymoney of Canvas Holidays, voor de Nederlandse Ski Vereniging, Inveni, Links Rechts Service Design, Van Herwerden Way to Bike, SJ Office Support, Meijer-HWK of Kester2Wielers, iCycle, het Dutch Mountain Film Festival, SDU Juridische Opleidingen, Passion Training en Support, Huis van Beeld, Ski Discovery, Skiinfo, Bike MOTION Benelux of College van Rijksadviseurs…

Ik vind het onwijs leuk om voor deze partijen te mogen werken!

1 thought on “5 jaar Romani Communications”

  1. Gefeliciteerd Micaela!

    Je bent lekker bezig en mag inderdaad heel trots zijn op jezelf. Het is niet altijd de makkelijkste weg, maar wel de allerleukste! Bedankt voor al je verfijnde correcties en acute hulp. Ik schrijf al een stuk minder foutloos 🙂

    Succes de komende jaren, keep up the good work.

    X Claire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *